pastasaus
Recepten

Recept: #1 bolognese saus

Kinderen en groente eten het blijft een lastige combinatie. Dit recept loopt ook niet over van groente maar is hier in huis een van de meeste geliefde recepten. De bereidingstijd is meer dan 4 uur, maar feitelijk ben je maar even bezig om de saus voor elkaar te krijgen. Je hebt dan mooi de tijd om andere belangrijke dingen te doen.

Ingrediënten saus voor 4 personen:

  • 500 gram gehakt
  • 100 gram spek
  • Blik gepelde tomaten
  • Olijfolie
  • 3 wortels
  • 2 uien
  • 2 takken selderij
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml bouillon
  • Kneepje ketchup
  • Minimaal klein handje verse kruiden die je lekker vind bijvoorbeeld: Rozemarijn, Oregano, Tijm etc.
  • Lekkere fles rode wijn

Zo maak je het:

First of all: schenk een ½ liter rode wijn in een maatbeker of iets dergelijks. De overige wijn schenk je uit over 2 glazen voor jou en je partner. Hupsakee de eerste punten van de dag zijn binnen. Let op: dit doe je dus als de saus bijna klaar is, en niet in de loop van de ochtend als je met de saus start 😊

Verhit in een grote pan een scheutje olijfolie. Bak de ui, selderij, wortel en knoflook een paar minuutjes aan. Bak daarna het gehakt en het spek mee tot dat het gehakt bijna gaar is. Nu voeg je de wijn, tomaten, bouillon, de verse kruiden en de ketchup toe. Ok, de ketchup heeft niet heel veel meerwaarde, maar geloof me door te zeggen dat er ketchup in de saus zit, zijn de kids de eerste keer nog meer welwillend om de saus te proeven. Zet de saus nu op een laag vuurtje en laat de saus minimaal 4 uur pruttelen. Zo heb jij de tijd om lekker op te bank een potje te gamen, sport te kijken of een lekker boek te lezen. Ik bedoel je moet niet te veel gestoord worden, want je bent aan het ‘koken’.

Serveer de saus met spaghetti al dente, geraspte Parmezaan en waarom ook niet: nog een glaasje rode wijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *