rabarbercrumble
Recepten

Recept: Rabarber Crumble

Rabarber, om er van te houden moet je de zure smaak kunnen waarderen. Zelf vind ik iets heel snel zuur en daarom is het altijd zoeken naar hoe we de rabarber uit onze moestuin kunnen gebruiken. Ook kinderen kunnen de zurige smaak van rabarber niet waarderen. Toetjes proeven zijn ze wel vaak voor in. Een perfect recept om kids rabarber te laten proeven.

Dit recept is echt super lekker en ook super makkelijk. Echt een perfect warm dessert dat past bij de koudere en killere maanden die gaan komen. Daarnaast is dit een dessert wat zich helemaal leent om de assistentie te krijgen van kids in de keuken. De ingrediënten zijn ook goed te onthouden namelijk voor het deeg 3 x 100 en voor de vulling 3 x 2 , nee dit is geen rekensom.

Ingrediënten Crumble voor 4 personen:

  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 2 handjes aardbeien
  • 2 flinke stengels rabarber

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal een beetje in. Was de rabarber, snij deze in kleine stukjes en gooi ze in de ovenschaal. Met de aardbeien idem dito. Strooi er wat basterdsuiker door heen. Zelf wil ik de stevige zurigheid er wel uithalen dus gebruik 2 eetlepels. Vind je zuur nou lekker doe je maar 1 eetlepel. Wil je de Crumble echt zoet, je voelt hem al aankomen, gebruik dan 3 a 4 eetlepels.

Zorg dat de boter op kamer temperatuur is en snijd deze in kleine stukjes en stop dit in een kom. Voeg de suiker en bloem toe en meng dit met je handen tot een kruimelig deeg. Doe dit bovenop de aardbeien en rabarber mix en daarna ongeveer 30 minuutjes in de oven.

Je kan er dan nog van alles bij serveren zoals een bolletje ijs, wat slagroom etc. Doe dit gewoon niet! De Crumble heeft smaak genoeg.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *