dierendokter
Thuis Tips

Speltip: Dierendokter

Het is druk in de boomhut praktijk! De egel is verkouden, de vleermuis heeft zijn vleugel verstuikt (weet niet of vleermuizen op dit moment handig zijn om te noemen) en de haas heeft een bult op zijn kop. Wat een drama allemaal maar gelukkig is daar dokter Vos om alle dieren in het bos beter te maken! En hoe leuk, jij mag dokter Vos spelen. Het spelletje dierendokter is hier in huis al een tijdje favoriet. Ik heb een hekel aan kinderen expres laten winnen, ben ik nu een heel slecht persoon? Gelukkig hoeft dat met dierendokter ook niet. De factor gelukt speelt een belangrijke rol.

De bedoeling van Dierendokter is lekker makkelijk

De bedoeling is simpel: 5 dieren beter maken door middel van te dobbelen met 3 dobbelstenen. Ieder dier heeft een andere genezing nodig. Het ene dier heeft bijvoorbeeld twee pleisters nodig en de ander een pleister, een thermometer en een zalfje. Aan jou de taak om met de dobbelstenen de juiste middelen te gooien. Per beurt mag je 3 keer gooien. Omdat je van ieder dier er maar een mag beter maken moet je op het einde steeds meer geluk hebben. Naast de geneesmiddelen die je kunt dobbelen, is het mogelijk om een ster te dobbelen. Deze mag je vrij inzetten als een soort joker.

Dierendokter is echt een leuk spelletje waar leeftijd er niet toe doet. Het is een kwestie van veel geluk en een beetje slim dobbelen. Ben jij opzoek naar een spelletje wat je snel en simpel kan spelen? Zoek niet verder, dit spelletje is de toevoeging voor de spelletjescollectie!

Duur: +/- 10 minuten
Leeftijd: 4 – 99 jaar
Aantal spelers: 2-4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *